Πληροφορίες

Η Ιστοσελίδα αποτέλεσε το διαδικτυακό όργανο της Δημοτικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ Βάρης - Βάρκιζας απο το 2009 εως τον Ιανουάριο του 2011 που ο Δήμος Βάρης έπαψε να έχει αυτόνομη υπόσταση και ενσωματώθηκε στον ενιαίο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα παραμένει ως ανάμνηση τον κοινών μας αγώνων και για τη δημοσίευση νέων που αφορούν την περιοχής μας. Δεν εκπροσωπεί πλέον το Κόμμα μας επίσημα.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η Χρεωκοπία της Γ! Δημοκρατίας των δυναστικών τζακιών


Ο Σοσιαλισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προωθεί το βαθύ κράτος σε βάρος των παραγωγικών τάξεων που στερούνται αντιπροσώπευση στην Ελλάδα είναι η κύρια αιτία του δημόσιο-οικονομικού προβλήματος της χώρας. Ο πραγματικός λόγος των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είναι ότι η χώρα μας θα υποχρεωθεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από χρόνια κακοδιαχείρισής τους.

Στο τέλος του 2003 ήταν λίγο μικρότερο από 160 δισ. ευρώ, ίσο με το 102% του ΑΕΠ και φέτος θα ανέλθει στο 110% του ΑΕΠ, περί τα 260 δισ. ευρώ –αύξηση 100 δισ. ευρώ. Αυτά, επισήμως. Ομως, στα δεύτερα βιβλία του κράτους υπάρχει και ένα κρυφό χρέος. Πρόκειται για άδηλα χρέη των νοσοκομείων, για ΦΠΑ που δεν έχει επιστραφεί σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, για χρέη του κράτους σε προμηθευτές του (ακόμη και δαπάνες για έργα της Ολυμπιάδας 2004 παραμένουν ανεξόφλητες, πέντε χρόνια μετά...) Το κρυφό χρέος είναι 12-15 δισ. ευρώ. Το συνολικό χρέος, λοιπόν, είναι 272 έως 275 δισ. ευρώ.

Από το 2004 έως σήμερα (με σωρευτικό πληθωρισμό 19% περίπου) οι ετήσιες πρωτογενείς δαπάνες του κράτους (δηλαδή, οι δαπάνες πλην τόκων για το χρέος) αυξήθηκαν 72% και από 31,3 δισ. έφθασαν σε 54 δισ. ευρώ, ενώ ειδικά οι δαπάνες των υπουργείων για μισθούς αυξήθηκαν 64% και από 13,2 δισ. έφθασαν σε 21,6 δισ. ευρώ, λόγω των 100.000 προσλήψεων και των εκατοντάδων επιτροπών «ημετέρων», που διόγκωσαν το κράτος και διέβρωσαν περαιτέρω τη διοίκηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συγκριτικά με τις άλλες 26 χώρες-μέλη της Ένωσης και την συνδεδεμένη Τουρκία, η Ελλάδα είναι 23η μεκριτήριο τη συμμετοχή των πολιτών και τη λογοδοσία της δημόσιας διοίκησης, 23η με κριτήριο την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, 23η στην ποιότητατων θεσμικών ρυθμίσεων, 20ή στην εφαρμογή των νόμων και 22η στον έλεγχο τηςδιαφθοράς.

Στην Ευρώπη συζητείται ευρέως ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία. Η κατάληξη των πολύμηνων συζητήσεων μεταξύ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης είναι ότι, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η χώρα μας θα υποχρεωθεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η διάλυση είναι πλήρης – αυτή είναι η αλήθεια. Ευχαριστώ κ. Καραμανλή και Παπανδρέου και τα τζάκια σας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου