Πληροφορίες

Η Ιστοσελίδα αποτέλεσε το διαδικτυακό όργανο της Δημοτικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ Βάρης - Βάρκιζας απο το 2009 εως τον Ιανουάριο του 2011 που ο Δήμος Βάρης έπαψε να έχει αυτόνομη υπόσταση και ενσωματώθηκε στον ενιαίο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα παραμένει ως ανάμνηση τον κοινών μας αγώνων και για τη δημοσίευση νέων που αφορούν την περιοχής μας. Δεν εκπροσωπεί πλέον το Κόμμα μας επίσημα.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη Γ. Καρατζαφέρη στο Βήμα

Αναρτήθηκε από KARATHEODORIS Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θέτει στόχο να ξεπεράσει το κόμμα του το ποσοστό του 2007, δηλώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα ακυβερνησίας και δεν αποκλείει μετεκλογικές συνεργασίες

Συνέντευξη στον Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ | Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009


«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα αυτοδυναμίας. Εκτός αν την αυτοδυναμία την εξασφαλίσει το ΠαΣοΚ και ο κύριος Καραμανλής. Είναι εμφανές ότι ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει τη δύναμη να έλξει το κόμμα του στο 42%. Είναι πιθανό όμως σπρώχνοντας ο Καραμανλής το ΠαΣοΚ να το φθάσει στο 42%! Ομως πιστεύω δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, και αυτό είναι μια ένδειξη υγείας γιατί θα αρχίσουμε να έχουμε αντανακλαστικά ευρωπαϊκά τη στιγμή που η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, όλες αυτές οι χώρες της Ευρώπης έχουν σύνθετες κυβερνήσεις. Ακόμα και η Κύπρος μας. Δεν μπορεί εμείς να έχουμε μια κουλτούρα Τουρκίας. Ανήκουμε στην Ευρώπη και πρέπει να μάθουμε λίγο στη σύνθεση. Πιστεύω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να απαλλαγούμε από την αλαζονεία των τριών τζακιών που κυβέρνησαν και βασάνισαν την Ελλάδα. Η οικογένεια Καραμανλή, η οικογένεια Μητσοτάκη, η οικογένεια Παπανδρέου».

- Δεν θα υπάρχει, όμως, ακυβερνησία;

«Οχι βέβαια. Υπήρξε ακυβερνησία σε καμία από αυτές στις χώρες; Πώς θα υπάρξει εδώ; Δεν μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε.

Απλώς αντί να έχει αλαζονεία ο ένας και να κάνει του κεφαλιού του, θα πρέπει να έχει περισσότερες απόψεις. Αυτό σημαίνει ασπίδα κατά της διαπλοκής και της εξάρτησης».

- Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του ΛΑΟΣ;

«Εμείς αισθανόμαστε ότι για μας προέχει η κοινωνία. Πιστεύω ότι έχουν στραφεί κάποια βλέμματα επάνω μας. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αυτό κάνουμε και διεκδικούμε μία ή περισσότερες ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές».

- Αν το μετατρέψουμε σε ποσοστό, με ποιο ποσοστό θα είστε ικανοποιημένος;

«Μία με δύο ψήφοι παραπάνω από αυτές που πήραμε στις εκλογές του 2007, που ήταν 3,8%».

- Και γιατί όχι το ποσοστό που πήρατε στις ευρωεκλογές;

«Ο βερμπαλισμός σε εμάς απέχει πολύ. Θυμάμαι τους βερμπαλισμούς τέτοια εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Και από 18% βρίσκεται τώρα στις παρυφές τού αν θα μπει ή όχι στη Βουλή. Εμείς θέλουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αντεπεξέλθουμε στο κοίταγμα που κάνει προς εμάς ο ελληνικός λαός. Αν δείξουμε την υπευθυνότητα και σοβαρότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις, θα είμαστε ψηλά. Μόνο από λάθη δικά μας θα είμαστε χαμηλά. Δεν φοβάμαι ούτε τον κ. Καραμανλή ούτε τον κ. Παπανδρέου ως προς το δικό μας αποτέλεσμα».

- Ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη σάς χαρακτήρισε ακραίο κόμμα. Τι νομίζετε ότι είναι αυτό που κάνει συνεχώς τον κύριο Καραμανλή να σας λέει ακραίο κόμμα;

«Ο Πρωθυπουργός ήταν αγχωτικός. Και παρακολούθησα με προσοχή τη συνέντευξή του. Εβρισε τον κύριο Παπανδρέου και εμένα. Δεν νομίζω ότι ξεκινάμε καλά. Εμείς κατά καμία έννοια δεν θα παρακολουθήσουμε και δεν θα απαντήσουμε στον Πρωθυπουργό. Πιστεύω ότι η ευπρέπεια είναι απαραίτητη για τους πολιτικούς ταγούς γιατί μας βλέπει ο κόσμος και αναλόγως της δικής μας συμπεριφοράς θα συμπεριφερθεί και ο οπαδός του καθενός. Ηταν ένα λάθος του κυρίου Καραμανλή. Οσον αφορά επί της ουσίας. Ο κύριος Καραμανλής μάς παρακολούθησε σε μια σειρά προτάσεων. Το βιβλίο της Ιστορίας, το βέτο, οι κουκούλες, το άσυλο, η σκλήρυνση της πολιτικής απέναντι στους μετανάστες, έστω και ατελής, στους ημιυπαίθριους χώρους κτλ. Αρα παρακολουθεί ένα ακραίο κόμμα. Τρίτον, ότι προσβάλλει το 7% του ελληνικού λαού με την πρόσφατη δήλωσή του. Τέταρτον, ότι είμαστε το κόμμα της σοβαρότητας και απεδείχθη στη Βουλή. Είμαστε το πρώτο κόμμα σε ερωτήσεις, το πρώτο κόμμα σε παρουσίες, το πρώτο κόμμα σε επιτροπές, το πρώτο κόμμα σε ομιλίες. Αυτό δείχνει ότι έχουμε πάρει σοβαρά και υπεύθυνα τον ρόλο μας».

- Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ;

«Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Ο πολιτικός πρέπει να έχει εκτός από μεγάλη γλώσσα και μεγάλα αφτιά. Εγώ διαθέτω και τα δύο. Η κάλπη θα διατάξει. Αν διατάξει η κάλπη, εμείς πρέπει να παρακολουθήσουμε τις εντολές τις. Αν η κάλπη πει “πρέπει να μιλήσετε”, δεν θα είμαστε εμείς που θα πούμε το πρώτο όχι, όπως λέει το ΚΚΕ και το περιφέρει. Πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι. Δεν πρέπει να είμαστε αρνητές μιας πραγματικότητας. Σήμερα οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί δεν μιλάνε μεταξύ τους. Είμαι ο μόνος που προσπαθεί να κρατάει κάποιες επαφές και προσπαθώ να μιλάω με όλους. Μας λείπει ο διάλογος, γι΄ αυτό και στις εκλογές θα προσπαθήσω να υπάρξει ένας διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς».

- Κάνατε λόγο για «υπόγειες διαδρομές» ανάμεσα σε κόμματα. Τι εννοείτε ακριβώς;

«Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό να μιλάει προχθές, έβγαλα κάποια συμπεράσματα και από την εμπειρία μου τόσο στη δημοσιογραφία όσο και στην πολιτική: Πρώτα πρώτα, ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να φύγει από αρχηγός της ΝΔ. Αυτό είναι σίγουρο. Δεύτερον, τα έχει βρει με τον Παπανδρέου. Με μια διαφορά: Οτι ο Παπανδρέου τα έχει βρει με το κόμμα του, ενώ ο κ. Καραμανλής αδειάζει το κόμμα του για να πάει Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Μάρτιο. Τρεις φορές είπε στη Θεσσαλονίκη: “Αν ο Κάρολος Παπούλιας...”. Δεν έχει ξανα πεί αυτό το “αν”. Είναι σαν να θέλουν να καθοδηγήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μη βάλει υποψηφιότητα. Οπότε ο κ. Καραμανλής θα συγκατοικήσει πάλι με έναν Παπανδρέου, όπως κάποτε έγινε, την περίοδο 1981-1985».

- Εξακολουθείτε να μιλάτε ακόμη με βουλευτές της ΝΔ;

«Είναι ζήτημα να μην έχω σχέσεις με καμιά δεκαπενταριά βουλευτές... Με όλους τους άλλους έχω επαφή. Με άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο».

- Και με βουλευτές που μετείχαν ως πρόσφατα στην ΚΟ της ΝΔ; «Υπάρχουν αιτήματα τα οποία εξετάζουμε με πολλή προσοχή, ζυγίζοντας όχι μόνο την προσωπικότητα αλλά και τις πολιτικές συγκυρίες βάσει των οποίων γίνονται αυτές οι προσπάθειες “εισπήδησης”».

- Είπατε ότι ο Πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για την προκήρυξη εκλογών,συνομιλώντας με ένα- δύο στελέχη μόνο, χωρίς να έχει συγκαλέσει τα κομματικά όργανα ή το Υπουργικό Συμβούλιο.Αυτό το αρχηγικό μοντέλο δεν ισχύει και για τον ΛΑΟΣ;

«Υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη: Στο κόμμα μας σαφώς και θα αποφασίσω εγώ, αφού όμως πρώτα ακούσω τη γνώμη όλων των οργάνων».

- Τα κομματικά όργανα συνεδριάζουν κανονικά;

«Βέβαια, με μεγάλη συχνότητα. Είμαστε οκτώ χρόνια κόμμα και έχουμε κάνει τέσσερα συνέδρια. Ο κ. Καραμανλής έχει περιοριστεί να ακούει λίγους ανθρώπους. Δυστυχώς για εκείνον, τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει κουραστεί και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος κάποιοι και περνάνε την πολιτική τους. Τι εννοώ; Ο κ. Σουφλιάς πήγε και τον έπεισε, γνωρίζοντας ότι μέσα του ο κ. Καραμανλής ήθελε να φύγει, και του έφτιαξε το πολιτικό πλαίσιο της απόδρασης, με τελικό στόχο ο κ. Σουφλιάς τον Μάρτιο να φαντάζει ως εναλλακτική λύση για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και έτσι είπα σε μια προηγούμενη συνέντευξή μου, για μένα αν κερδίσει τις εκλογές το ΠαΣοΚ, ο επόμενος Πρόεδρος, αν δεν είναι ο Παπούλιας, θα είναι δεξιός. Οποιος προλάβει από τους δύο».

- Τι έγινε τελικά με το θέμα Ψινάκη:

« Σε αυτές τις εκλογές ίσως δεν είναι επαρκής ο χρόνος επωάσεως της ιδέας».

- Πάντως είστε το μοναδικό κόμμα που είχατε στηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλοφίλων.

«Οχι ακριβώς. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια νομική ρύθμιση που να αποκαθιστά τα οικονομικά δικαιώματα. Οχι βεβαίως γάμος, εξάλλου σε επίπεδο γάμου υπάρχει ο πολιτικός και μόνο. Οτιδήποτε άλλο είναι μακράν από τη δική μας κουλτούρα και εναντιώνεται και στην Εκκλησία μας. Πιστεύω ότι δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι άνθρωποι. Ο κ. Ψινάκης έχει έναν δικό του τρόπο ζωής, προκλητικό για κάποιους. Αναρωτιέμαι όμως: Η Δημοκρατία θα πρέπει να στεγάζει μόνο τα βαθύχρωμα κουστούμια, δεν μπορεί να πάει και σε και πιο ανοιχτά χρώματα; Πρέπει να περιορίζεται μόνο στους συντηρητικούς; Και μιλάω όχι για τους συντηρητικούς- προοδευτικούς της Αριστεράς. Αυτοί είναι πιο συντηρητικοί και από συντηρητικοί. Τα παιδιά με τα σκουλαρίκια δεν έχουν δικαίωμα; Ο Χριστόδουλος τα έβαλε μέσα στην Εκκλησία και στο ιερό της καρδιάς του. Είναι καλύτερο να έχουν γυρίσει αυτά τα παιδιά την πλάτη στην πολιτική; Μετά, τα άλλα παιδιά των γηπέδων και των διάφορων θυρών πρέπει να μείνουν στον φανατισμό των χούλιγκαν ή να μάθουν τι είναι η πολιτική; Αν πράγματι αποδεχθούμε ότι πρέπει να πλατύνουμε τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, ποιος θα μιλήσει σε αυτά τα παιδιά;».

πηγη>>http://ekloges-laos.blogspot.com/2009/09/blog-post_7533.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου