Πληροφορίες

Η Ιστοσελίδα αποτέλεσε το διαδικτυακό όργανο της Δημοτικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ Βάρης - Βάρκιζας απο το 2009 εως τον Ιανουάριο του 2011 που ο Δήμος Βάρης έπαψε να έχει αυτόνομη υπόσταση και ενσωματώθηκε στον ενιαίο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα παραμένει ως ανάμνηση τον κοινών μας αγώνων και για τη δημοσίευση νέων που αφορούν την περιοχής μας. Δεν εκπροσωπεί πλέον το Κόμμα μας επίσημα.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΠΡΙΩΤΗ

Ο `` ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ`` στην τελική ευθεία.

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη συμφωνία και την πραγματική αλλαγή

Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης

Επικεφαλής της`` Δημοτικής Ανανέωσης Βάρης``

Δημοτικός Σύμβουλος

Η νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, με τη γνωστή πλέον ονομασία ``ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ``, βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία. Ο νέος Νόμος της Αυτοδιοίκησης, είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτεί για πολλά χρόνια, μία μεγάλη θεσμική αλλαγή και η αποτελεσματικότητά του θα κριθεί στην πράξη.

Χωρίς καμιά αμφιβολία όμως, το πρόγραμμα ``Καλλικράτης``, θα επηρεάσει αποφασιστικά και καθοριστικά το παρόν και το μέλλον, όχι μόνον της Αυτοδιοίκησης, αλλά το ίδιο το Κράτος και την Κοινωνία των Πολιτών.

Ανεξάρτητα με τις όποιες διαφορετικές απόψεις έχουν διατυπωθεί και εξακολουθούν ακόμη να διατυπώνονται, από Φορείς και πολίτες, στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι στο όνομα της ανάγκης μιας Αυτοδιοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει διαμορφωθεί μία μεγάλη κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Με διαφορετικά λόγια, ο ισχυρός Δήμος, με την αιρετή και δυνατή Περιφέρεια, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του σημερινού συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού Κράτους, έχει γίνει μονόδρομος και ζητούμενο.

Οι πολίτες της Χώρας μας ζητούν, όσο ποτέ άλλοτε, βαθιές αλλαγές σε πρόσωπα, σε νοοτροπίες και πρακτικές και απαιτούν να ``σπάσουν`` επιτέλους τα πάσης φύσεως κατεστημένα συμφέροντα, για να μπορέσουν να αισθανθούν έμπρακτα το ενδιαφέρον των δημόσιων υπηρεσιών και την εξυπηρέτησή τους, ισότιμα και αξιοκρατικά.

Με αυτήν την έννοια, η μεγάλη πλειοψηφία της Κοινωνίας των Πολιτών, προσβλέπει θετικά στη νέα Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και ελπίζει ότι από αυτή, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι μεγάλες ανατροπές, για να δρομολογηθούν λύσεις που σήμερα στην κυριολεξία βαλτώνουν.

Μπροστά όμως σ` αυτό το νέο σκηνικό που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα όμως στο νέο Καλλικράτειο Δήμο, ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη ώρα, για να ενεργοποιηθούν όλες οι άφθαρτες δυνάμεις των Τοπικών Κοινωνιών, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα, αυτές οι ``φρέσκιες`` δυνάμεις, που βρίσκονται σε διάσταση με τα κατεστημένα τοπικά συμφέροντα και έχουν διακριθεί για το ήθος, τις συμπεριφορές, τις ιδέες και τις γνώσεις τους, να μπουν στην πρωτοπορία των εξελίξεων, να δρομολογήσουν τη ``μεγάλη συμφωνία`` και τις απαιτούμενες συναινέσεις, παραμερίζοντας ακόμη και θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες , ώστε:

· Να δημιουργήσουν, ΜΑΖΙ με τους πολίτες, το ρεύμα της μεγάλης πλειοψηφίας που διψάει για ΑΛΛΑΓΗ.

· Να φράξουν την επέλαση των παρηκμασμένων, δοκιμασμένων και αποτυχημένων διαχειριστών των τοπικών εξουσιών και,

· Να παλέψουν με όραμα και όρεξη για τα συμφέροντα του νέου Καλικράτειου Δήμου και των Δημοτών του.

Με την ευκαιρία του άρθρου, εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα στους φίλους της εφημερίδας και στους κατοίκους της Βάρης.


ΠΗΓΗ: WWW.EREUNITIKO.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου